COSTAUD

COSTAUD quoi?

Koen van GHESQ en Natalie van LesOdettes bouwen samen aan een plek voor ontwikkeling – Costaud.
De oude boerderij ligt in een microdorp in de Côte d’Or, midden in stilte en natuur.

Costaud moet een accelarator worden voor niet-klantgedreven werk, voor experiment en ontwikkeling.
Het wordt de uitvalsbasis voor wildpluklessen, houtvuurkoken, houtgestookt keramiek, proeverijen in de buurt, het goeie leven, en samenwerkingen met mensen waar we wild van lopen.

Costaud: sterk, stoer, stevig, potig, solide, robuust. FR. C’est costaud – NL. Dat is goed spul. Deze potige, ruwe en fysieke manier van werken is wat GHESQ en LesOdettes delen, graag ook met jou.

nieuwe data voor zomer 2020!

19-26/7/20 (volzet!)

17-24/8/20

Natuurkok Natalie Schrauwen van Les Odettes en keramist Koen Ghesquière van GHESQ begeleiden je voor een week experimenteren in de keuken en in het pottenbakkersatelier op zoek naar inspirerende kruisingen tussen klei, vuur en koken in en met de natuur.

In onze boerderij in een rustig dorpje kan je je een weekje onderdompelen in een bad van kennis en ervaring over handgevormd en wielgedraaid keramiek, fermentatietechnieken, koken met houtvuur, kennis van wilde planten.

Je leert de basisprincipes van wildplukken, fermentatie en koken op houtvuur. We gaan in het bos op zoek naar eetbare planten en experimenteren met nieuwe en oude manieren om die klaar te maken. Een vuurgestookte papillot in klei die je openbreekt met een hamer, een brood gebakken in de antieke broodoven, een salade met bosgroen, zelfgerookte producten, voedsel dat de hele dag heeft mogen garen met kolen onder de grond, stoverij in een kleipot, wildgeflavourde spirits.

Een bord, kop, schaal of plank die je zelf kneedt, vormt, draait, glazuurt en in de houtoven bakt. Geïnspireerd door de natuur, of door het eten dat je er in gaat serveren. Of een nieuwe vorm die je nooit voordien vond. Koen begeleidt je in het atelier als je werkt met je handen of op de draaischijf; je stelt een klei samen, maakt bij de gerechten passend gebruiksgoed, mengt een glazuur, gaat hout sprokkelen in het bos, en stookt de houtoven mee.

Je experimenteert met vormen en smaken, speelt met geuren en kleuren en onderzoekt de mogelijke kruisingen tussen voeding, klei en vuur. Het ruwe en artisanale van werken met de handen en klei in de omgeving van de natuur laten we doorwerken en in dialoog gaan met wat er op ons bord komt.

Op het einde van de week houden we een uitgebreid feestmaal waar we ons nieuwbakken servies en de uitgeteste gerechten laten samenkomen.

Maak je klaar voor een week eenvoudig, puur, geconcentreerd en ruwer leven midden in de natuur. 

De zomerkampen gaan door in onze eigen plek COSTAUD. Deze oude boerderij is nog volop in renovatie en opbouw.

Costaud ligt in het kleine dorpje Villiers-les-Moines (Channay), in het noorden van de Bourgogne, tegen de Champagne.
Er is tijd om met auto of fiets op zoek te gaan naar heerlijke streekproducten uit de regio.

– min 8 – max 16 personen

PRESALES tot 1 maart
– 850€ pp als je je eigen tent en kampeermateriaal meeneemt

– 900€ pp als je in onze bell tenten slaapt (voor 2 personen)
– 900€ pp als je in onze buitenkamers slaapt (lege hooizolders) (voor 2 tot 6 personen)

bij deze laatste 2 formules voorzien wij de bedden en beddengoed.

prijzen zijn inclusief alle lessen, eten en drank

prijzen zijn exclusief reis naar Costaud en optionele uitstapjes

PRIJZEN na 1 maart

– 1000€ pp als je je eigen tent en kampeermateriaal meeneemt

– 1050€ pp als je in onze bell tenten slaapt (voor 2 personen)
– 1050€ pp als je in onze buitenkamers slaapt (lege hooizolders) (voor 2 tot 6 personen)

Oh ja, we loooove basic. We hebben heerlijke verwarmde buitendouches, overal verborgen zit- en loungeplekjes om het huis en in het veld, compost-wc’s, een eigen moestuin en een favoriete zwemplek in de rivier. Maar een viersterrenhotel willen we niet worden! Wel die inspirerende plek die zijn charme heeft kunnen bewaren.  

DAGINDELING

Zondag

Aankomst tussen 15h-18h

apero en eten 19h-21h

overlopen van de week en kampvuur 21h-22h

Maandag

8h30-9h15 ontbijt

9h30-12h30 fermentatieklas

12h30-14h lunch

14h-16h keramiek groep 1

16-18h keramiek groep 2

19h-21h diner

Dinsdag

8h30-9h15 ontbijt

9h30-12h30 wildplukken

12h30-14h lunch

14h-16h keramiek groep 1

16-18h keramiek groep 2

19h-21h diner

Woensdag

8h30-9h15 ontbijt

9h30-12h30 wildplukklas

12h30-14h lunch

14h-16h rommelmarkt of zwemmen

16-18h keramiek handgemaakt

19h-21h zuurdesempizza’s maken in de houtoven

donderdag

8h30-9h15 ontbijt

9h30-12h30 fermentatieklas

12h30-14h lunch

14h-16h keramiek groep 1

16-18h keramiek groep 2

19h-21h diner

vrijdag

8h30-9h15 ontbijt

9h30-12h30 klas houtvuurkoken, roken, alcohol en distilleren

12h30-14h lunch

14h-16h keramiek groep 1

16-18h keramiek groep 2

19h-20h diner aan het atelier

20h-23h glazuren!

zaterdag

voorbereiding van het feest

houtvuurstook met Koen

koken, decor en styling van het feest met Natalie

20h iedereen klaar in outdoorgala-tenue voor het mooiste feestje ever

zondag

vertrek tegen 12h

Meer info en inschrijvingen via mail:
info@lesodetteskookt.be.

 

alle Costaudfoto’s zijn van ©Kathleen Willaert / Lucid