Agenda

LesOdettes is hier te vinden:

NIEUW! e-lessen!

Omdat we jullie missen, omdat het het perfecte seizoen is, omdat jij nu misschien tijd hebt om nieuwe vaardigheden te leren, omdat het een extra reden is om naar buiten te gaan en kraakvers ultragezond te gaan koken

starten wij met e-lessen

WILDPLUK

FERMENTATIE van non-alcoholische dranken

WILDPLUK jaaropleiding
Lessenreeks wildplukken en buiten koken

De vierde wandelingen- en lessenreeks Wildpluk neemt je mee om in en rond Antwerpen je maaltijd bij elkaar te sprokkelen en die wilde planten te leren verwerken.

Ben je graag buiten? Wil je meer leren over wilde planten, waar je ze kan plukken en hoe je ze kan bereiden en bewaren?
Met docenten Natalie en Katrijn ga je op zoek naar eetbaar lekkers in bos en veld. Samen leer je wilde planten herkennen op basis van uitzicht, standplaats, geur en smaak. Het is echt steeds weer een verrassing hoe veel keukenschatten er te vinden zijn op je wandeling. Van frisse groene kruiden, bast, naaldbomen en paddenstoelen tot vruchten en noten. We verzamelen wat de natuur op onze tocht in de voorraadkast heeft, en leren je wat je ermee kan doen.

verschillende dagen, verspreid over het jaar
elke keer met een ander accent.
Je kan je inschrijven per les.
Voorkennis is absoluut niet nodig.
Telkens van 10h tot 15h
50€ per les van 5 h
inschrijven via info[at]lesodetteskookt.be

De lessen worden gegeven door Katrijn van den Eeckhout en Natalie Schrauwen.

Natalie is natuurkok, schrijver en docent gebeten door wilde smaken, de geur van mos, experimenteren tot de gensters er van afvliegen en koken met houtvuur. Haar focus ligt op soorten herkennen, in smakenfamilies opdelen en je wilde planten kunnen integreren in spannende recepten.

Katrijn is begeleider in ‘t Speelscholeke, in bijberoep is ze herboriste en gepassioneerd door koken en dat liefst met wilde planten. Haar accent ligt op het eigen maken van eenvoudige recepten om wilde planten terug een plek te geven in ons dagelijks leven.
Het plezier om te leren kennen en kunnen gebruiken wat de natuur ons brengt en dat op het ritme van de seizoenen is haar drijfveer.

volgende data

5 en 6/9 10-15h met Natalie
nazomer – technieken bewaren van oogst
in Zandhoven
27/9 10-15h met Katrijn
noten, bessen en zaden
3 en 4/10 10-15h
17 en 18/10/20 met Natalie
paddenstoelen, schors en hummus
in Zandhoven

Fermentatieklassen

Klas gefermenteerde condimenten
1/10 – 19u-22u30 – GHESQ Antwerpen
Is ‘bland’ niets voor jou?
Tover een eenvoudige maaltijd met wat granen en verse groenten in een wip en een flik om tot een smaakbom met gefermenteerde condimenten die je zelf hebt gemaakt.
Met deze bokaaltjes heb je het zo voor elkaar. En je hebt meteen je schep prebiotische beestjes van de dag binnen.
Leer er alles over in deze klas!
Tijdens deze workshop maken we 5 boeiende condimenten boordevol leven en smaak om je dagelijkse gerechten te laten sprankelen.
waag je aan je eigen
– ketchup
– chimichurri
– mosterd
– chutney
– Irakese amba met fenegriek
Aan het eind van de workshop krijg je een boekje met recepten en 5 te verzorgen fermenten mee naar huis.
Deze workshop is de superdeluxeversie.
Je kan alle maaksels en nog veel meer proeven in de les.
Wij voorzien bokaals, flessen, messen en alle ingrediënten.
65€ – inschrijven via mail only naar info@lesodetteskookt.be
werkplek: GHESQ Richardstraat 13 2060 Antwerpen
We werken bij goed weer buiten,
bij chilly weer binnen met mondmaskers en de nodige afstand tussen deelnemers.
We werken met max 14 deelnemers.
Klas kombucha en gefermenteerde dranken
2/10 – 19u-22u30 – GHESQ Antwerpen
Voel jij je nog niet helemaal als in vis in het (bruis)water van gefermenteerde dranken?
Kom dan naar onze klas helemaal hieraan gewijd. Ik leer je de do’s & don’ts, de tips & tricks en laat je proeven hoe je brouwsels zullen worden eens ze klaar zijn.
Brouw met me mee en vul je koelkast met kombucha, gemberbier, Oekraïnese kvass, something fizzy met champagnegist en pruimenlino met melkwei.
Waarom? Omdat dat waanzinnig lekker is tiens, en gezond nog ook.
Tijdens deze workshop maken we 5 sprankelende probiotische drankjes boordevol leven en smaak
waag je aan je eigen
– kombucha
– gemberbier
– iets lekker fizzy met champagnegist
– kvass met biet en mandarijnen
– pruimenlimo met melkwei
Aan het eind van de workshop krijg je een boekje met recepten en 5 te verzorgen fermenten mee naar huis.
Deze workshop is de superdeluxeversie.
Je kan alle maaksels en nog veel meer proeven in de les.
Wij voorzien bokaals, flessen, messen en alle ingrediënten.
65€ – inschrijven via mail only naar info@lesodetteskookt.be
werkplek: GHESQ Richardstraat 13 2060 Antwerpen
We werken bij goed weer buiten,
bij chilly weer binnen met mondmaskers en de nodige afstand tussen deelnemers.
We werken met max 14 deelnemers.

lessen in deze reeks:

gefermenteerde NA dranken
condimenten
kombucha
azijn en afgeleide fermentaties
groentenfermentaties 2.0
peulvruchtenfermentaties
granenfermentaties

Fermenteren.
Het schijnt dat dat gezond is. En poepsimpel.
Je hoort het overal en iedereen zou het moeten kunnen.
Maar je vindt die levende wilde gefermenteerde producten zo goed als nergens.

Hoe maak je fermented goodness? En hoe moet dat eigenlijk proeven?
Hoe weet je of je fermentje echt bulkt van de gezonde beestjes, of je het maar beter laat staan?
En, hoe krijg je het verkocht aan picky eaters?

Tijdens deze workshop proeven we verschillende klare fermenten en gaan we vooral ook zelf aan de slag.

Aan het eind van de workshop krijg je een boekje met recepten en minimum 4 te verzorgen fermenten mee naar huis.

WORKSHOP Kook & Klei

nog geen nieuwe data
bij GHESQ

In deze workshop bereid je een maaltijd écht van A tot Z. We maken zelf onze borden, bereiden een uitgebreide verrassende maaltijd, dekken een schone tafel. En uiteraard genieten we samen van wat we allemaal gemaakt hebben.

Keramist Koen Ghesquière van GHESQ leert je de basics van het pottendraaien. Samen met hem ga je aan de slag met handgemaakt en wielgedraaid keramiek. Een maand na de workshop krijg je je beste stuk gebakken en geglazuurd mee naar huis.

Met natuurkok Natalie van LesOdettes verwerk je seizoensgroenten en wilde planten tot een heerlijke vegetarische maaltijd. We focussen op wat de winter aan verrassende heerlijkheden biedt.

Benieuwd hoe je met lokale groenten en planten wereldkeuken maakt? Wil je wel meer leren over koken met houtvuur of over keramiek? Dan is dit de workshop waar je moet zijn!

75 € food, klei, en drinks included
alleen wijn koop je nog bij