WORKSHOPS

WILDPLUK jaaropleiding
Lessenreeks wildplukken en buiten koken

Altijd al meer wil weten over eetbare wilde planten?
In deze les neemt kruidenwizzard Natalie van ELDER en BRON kombucha je mee door verschillende plekken in of rond de stad op wandeling.

Alle eetbare specimens worden uitvoerig gedetermineerd en vergeleken met niet-eetbare lookalikes. Je hoort over de gebruiken van vroeger en nu in de keuken en de medicijnkast. En hoe je er écht iets mee kan maken in de keuken.

Maar dan. Ga je echt naar de keuken. We werken met degen, houtvuur, fermentaties, heads en tails om smaken te extraheren, roken, pekelen, kruidenblends, distillatie, en zo veel andere kooktechnieken om deze nieuwe ingrediënten echt tot hun recht te laten komen.

Denk je: ja leuk, maar kan ik dat leren? yes yes en nog eens yes.
Na alle hersenhaakjes, tips en een mand met oogst waar je thuis mee aan de slag kan, vergeet je het nooit meer, beloofd.

verschillende dagen, verspreid over het jaar
elke keer met een ander accent.
je kan bij ons lesmodules shoppen, inschrijven doe je per dag, onafhankelijk van korte of lange dagen, de inhoud wisselt voortdurend. wij voorzien lestekst van 10 plantensoorten per mail achteraf. Voorkennis is absoluut niet nodig.

Natalie is natuurkok, schrijver en docent gebeten door wilde smaken, de geur van mos, experimenteren tot de gensters er van afvliegen en koken met houtvuur. Haar focus ligt op soorten herkennen, in smakenfamilies opdelen en je wilde planten kunnen integreren in spannende recepten.

lange lessen
van 10-15u in Zandhoven.
 

10/7 wildpluk en houtvuurkoken 

21/8 hoogzomeroogst

11/9 herfstoogst

9/10 herfstoogst

6/11 en 7/11 paddenstoelen

prijs 95€ per les
wij voorzien lunch, bokaals, ingrediënten en andere werkmaterialen
je kan bij ons lesmodules shoppen, inschrijven doe je per dag, onafhankelijk van korte of lange dagen, de inhoud wisselt voortdurend
wij voorzien lestekst van 10 plantensoorten per mail achteraf
de recepten waar we rond gaan werken krijg je bij de start.

korte lessen determinatie in Antwerpen van 10u-12u30

22/8 Antwerpen Noord

12/9 haven (voorzie een fiets)
we gaan op pad in Antwerps groen om zo veel mogelijk wilde eetbare planten te determineren
deze les kost 50€ pp

Je krijgt een week voordien een mail met alle details. 

 

Fermentatieklassen

3/7 19-22u(30)
Klas gefermenteerde condimenten
 
 
Is ‘bland’ niets voor jou?
Tover een eenvoudige maaltijd met wat granen en verse groenten in een wip en een flik om tot een smaakbom met gefermenteerde condimenten die je zelf hebt gemaakt.
Met deze bokaaltjes heb je het zo voor elkaar. En je hebt meteen je schep prebiotische beestjes van de dag binnen.
Leer er alles over in deze klas!
 
Tijdens deze workshop maken we 5 boeiende condimenten boordevol leven en smaak om je dagelijkse gerechten te laten sprankelen.
waag je aan je eigen
– ketchup
– chimichurri
– mosterd
– chutney
– Irakese amba met fenegriek
 
Aan het eind van de workshop krijg je een boekje met recepten en 5 te verzorgen fermenten mee naar huis.
Deze workshop is de superdeluxeversie.
Je kan alle maaksels en nog veel meer proeven in de les.
Wij voorzien bokaals, flessen, messen en alle ingrediënten.
 
85€ – inschrijven via mail only naar info@elder-lab.com
werkplek: GHESQ Richardstraat 13 2060 Antwerpen
 
 
2/7 19-22u(30)
9/9 19-22u(30)
Klas kombucha en gefermenteerde dranken
 
 
Voel jij je nog niet helemaal als in vis in het (bruis)water van gefermenteerde dranken?
Kom dan naar onze klas helemaal hieraan gewijd. Ik leer je de do’s & don’ts, de tips & tricks en laat je proeven hoe je brouwsels zullen worden eens ze klaar zijn.
Brouw met me mee en vul je koelkast met kombucha, gemberbier, Oekraïnese kvass, something fizzy met champagnegist en pruimenlino met melkwei.
Waarom? Omdat dat waanzinnig lekker is tiens, en gezond nog ook.
 
Tijdens deze workshop maken we 5 sprankelende probiotische drankjes boordevol leven en smaak
waag je aan je eigen
– kombucha
– gemberbier
– iets lekker fizzy met champagnegist
– kvass met biet en mandarijnen
– pruimenlimo met melkwei
 
Aan het eind van de workshop krijg je een boekje met recepten en 5 te verzorgen fermenten mee naar huis.
Deze workshop is de superdeluxeversie.
Je kan alle maaksels en nog veel meer proeven in de les.
Wij voorzien bokaals, flessen, messen en alle ingrediënten.
 
85€ – inschrijven via mail only naar info@elder-lab.com
werkplek: GHESQ Richardstraat 13 2060 Antwerpen

lessen in deze reeks:

gefermenteerde NA dranken
condimenten
kombucha
azijn en afgeleide fermentaties
groentenfermentaties 2.0
peulvruchtenfermentaties
granenfermentaties

Fermenteren.
Het schijnt dat dat gezond is. En poepsimpel.
Je hoort het overal en iedereen zou het moeten kunnen.
Maar je vindt die levende wilde gefermenteerde producten zo goed als nergens.

Hoe maak je fermented goodness? En hoe moet dat eigenlijk proeven?
Hoe weet je of je fermentje echt bulkt van de gezonde beestjes, of je het maar beter laat staan?
En, hoe krijg je het verkocht aan picky eaters?

Tijdens deze workshop proeven we verschillende klare fermenten en gaan we vooral ook zelf aan de slag.

Aan het eind van de workshop krijg je een boekje met recepten en minimum 4 te verzorgen fermenten mee naar huis.