Events

LesOdettes is hier te vinden:

EVENT
DIS – Le mariage idéal

zaterdag 21 juli van 19h tot 23h

een diner met onverwachte perfecte smaakcombinaties

exclusief diner
aan het vuur
wear your wedding (worthy) dress!

DIS is:
een format van experimentele diners door GHESQ en LesOdettes, elke keer met een ander thema.
Je wordt meegenomen in een ervaring waarbij alles in elkaar past. Met maximum 30 personen aan één tafel geniet je van vijf gangen en volgt ons daarbij in onze zoektocht naar een wilde en ruwere keuken.
Be our guest!

Het menu is nog een verrassing,
maar zoals steeds werken we met wildpluk, vuur, veel spelplezier, onhandige formaten of acties die je zelf moet doen. En met onze gebruikelijke ‘brut’.

Jij schuift de benen onder tafel, wij zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

75€, all drinks included

inschrijven kan via info[@]lesodetteskookt.be
detailmenu, dresscode etc volgt later

zaterdag 21 juli van 19h tot 23h

DIS is vegetarisch en voor avontuurlijke eters, maar laat je niet afschrikken, de smaken zijn toegankelijk genoeg.

CLASSES
WILDER KOKEN

Lessenreeks wildplukken en buiten koken

De tweede wandelingen- en lessenreeks Wilder Koken neemt je mee om in en rond Antwerpen je maaltijd bij elkaar te sprokkelen en die wilde planten te leren verwerken.
Ben je graag buiten?
Spreken de woorden plukken, proeven, ruiken, verzamelen, pletten, mengen, roken, koken, raspen, zeven, experimenteren je aan?
Wil je meer leren over wilde planten? En waar je die kan plukken?
Wil je ontdekken wat en hoe je die wilde planten kan bereiden en bewaren?

Dan is deze lessenreeks iets voor jou!
10 dagen, verspreid over het jaar
elke keer met een ander accent.
Je kan je inschrijven voor de hele reeks of een dag kiezen.

Voorkennis is absoluut niet nodig.

De lessen worden gegeven door Katrijn van den Eeckhout en Natalie Schrauwen.
Natalie is natuurkok, schrijver en docent gebeten door wilde smaken, de geur van mos, experimenteren tot de gensters er van afvliegen en koken met houtvuur. Haar focus ligt op soorten herkennen, in smakenfamilies opdelen en je wilde planten kunnen integreren in spannende recepten.
Katrijn is halftijds begeleider in ‘t Speelscholeke, in bijberoep is ze herboriste en gepassioneerd door koken en dat liefst met wilde planten. Haar accent ligt op het eigen maken van eenvoudige recepten om wilde planten terug een plek te geven in ons dagelijks leven.
Het plezier om te leren kennen en kunnen gebruiken wat de natuur ons brengt en dat op het ritme van de seizoenen is haar drijfveer.

data
17/6 natalie
LENTECONSERVE
Op de rand van lente en zomer. Tijd om nu zo veel mogelijk van die smaken te bewaren voor later op het jaar. We maken suikers en zouten, wat pekels, fermenten en bloesem- of vruchtenwijn terwijl we een stirfry maken op het houtvuur.

8/7 katrijn
BLOEMEN
De eerste bloemen komen tevoor schijn. Welke bloemen zijn eetbaar en wat kan je er allemaal doen. Salades, desserten, limonades, bloementhee.
Maak je eigen bloemenolie en maak je eigen crème in September.

19/8 natalie
HOOGZOMER en HOOI
Hoogzomer. Zo veel eetbaars om uit te kiezen. Paddenstoelen, groene kruiden, bloemen, zaden vruchten. We scharrelen natuuroogst bij elkaar om de voorraadkast mee te vullen, en bereiden eten gestoomd in hooi, gespiest en geklemd in groene takken en genieten.

16/9 katrijn
ZADEN EN BESSEN
De zomer loopt op zijn einde…. We genieten van wat die nazomer ons brengt en bereiden ons voor op de herfst en winter. Zaden en bessen kunnen nu volop geoogst en verwerkt worden. Ontdek welke recepten je kunnen vorbereiden op de winter.
Maak je eigen crème met je zelfgemaakte bloemenolie.

21/10 natalie
PADDENSTOELEN, HUMMUS en SCHORS
Weer of geen weer, we gaan het bos in om paddenstoelen te jagen, en nemen daarbij ook wat noten, hummus en schors mee. We bakken onze vangst en maken een bouillon met de volle smaak van bosgeur.

telkens van 10h tot 15h
45€ per les van 5 h
400€ voor de hele lessenreeks

inschrijven via info[at]lesodetteskookt.be

WORKSHOP
KOOK & KLEI
7 juli 2018 van 10h-15h

In deze workshop bereid je een maaltijd écht van A tot Z. We maken zelf onze borden, bereiden een uitgebreide verrassende maaltijd, dekken een schone tafel. En uiteraard genieten we samen van wat we allemaal gemaakt hebben.

Keramist Koen Ghesquière van GHESQ leert je de basics van het pottendraaien. Samen met hem ga je aan de slag met handgemaakt en wielgedraaid keramiek. Een maand na de workshop krijg je je beste stuk gebakken en geglazuurd mee naar huis.

Met natuurkok Natalie van LesOdettes verwerk je seizoensgroenten en wilde planten tot een heerlijke vegetarische maaltijd. We focussen op wat de zomer aan frisse en kleurige groenten biedt. Flavoured water, springrolls, een abondance bowl, een fruitdessert en iets van het vuur. dat gaan we alvast maken.

Benieuwd hoe je met lokale groenten en planten wereldkeuken maakt? Wil je wel meer leren over koken met houtvuur of over keramiek? Dan is dit de workshop waar je moet zijn!

start om 10u
eind tegen 15u
bij GHESQ
55 € food, klei, en drinks included
alleen wijn koop je nog bij

DINER / EVENT
De Gasten van Veerle

10, 11 en 12/10

Veerle Dobbelaere stelt haar armen en deuren open en verwelkomt je bij haar thuis als gast. Een plek die inspireert, een omgeving waar je op niemand indruk hoeft te maken. In het gezelschap van een kleine groep boeiende mensen krijg je niet enkel voedsel voor lichaam, maar ook voor geest voorgeschoteld.

De gasten van Veerle is een intens totaalconcept dat alle zinnen prikkelt. Ons lichaam maakt ons niet enkel bewust van wat smaakt naar meer, maar ook van wat we écht belangrijk vinden. Als gast van Veerle neem je een ogenblik de tijd om stil te zitten, letterlijk maar ook figuurlijk.
Daarnaast nodigt Veerle een eigenzinnige foodie uit die hoogstpersoonlijk zorgt voor culinaire verwennerij. Schuif mee aan tafel en verwacht je aan pure smaken en boeiende, inspirerende gerechten – en dat in een oogstrelende table setting met details die aandacht verdienen.

LesOdettes is die eigenzinnige foodie in oktober.
Meer info, inschrijvingen en meer data op De Gasten Van Veerle.