Events

LesOdettes is hier te vinden:

EVENT
DIS – WABI SABI / THE FOREST

zaterdag 6 oktober van 19h tot 23h

een maaltijd over eenvoud, aandacht,
de perfectie van het imperfecte,
met de natuur als basisingrediënt.

de Wabi Sabi editie onderzoekt
zachte en ruwe materialen, organische vormen
mono-ingredient dishes
de geur en smaak van bos
pickled & smoked

DIS is:
een format van experimentele diners door GHESQ en LesOdettes, elke keer met een ander thema.
Je wordt meegenomen in een ervaring waarbij alles in elkaar past. Met maximum 30 personen aan één tafel geniet je van vijf gangen en volgt ons daarbij in onze zoektocht naar een wilde en ruwere keuken.
Be our guest!

Het menu is nog een verrassing,
maar zoals steeds werken we met wildpluk, vuur, veel spelplezier, onhandige formaten of acties die je zelf moet doen. En met onze gebruikelijke ‘brut’.

Jij schuift de benen onder tafel, wij zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

75€, all drinks included

inschrijven kan via info[@]lesodetteskookt.be
detailmenu, dresscode etc volgt later

DIS is vegetarisch en voor avontuurlijke eters, maar laat je niet afschrikken, de smaken zijn toegankelijk genoeg.

CLASSES
WILDER KOKEN

Lessenreeks wildplukken en buiten koken

De tweede wandelingen- en lessenreeks Wilder Koken neemt je mee om in en rond Antwerpen je maaltijd bij elkaar te sprokkelen en die wilde planten te leren verwerken.
Ben je graag buiten?
Spreken de woorden plukken, proeven, ruiken, verzamelen, pletten, mengen, roken, koken, raspen, zeven, experimenteren je aan?
Wil je meer leren over wilde planten? En waar je die kan plukken?
Wil je ontdekken wat en hoe je die wilde planten kan bereiden en bewaren?

Dan is deze lessenreeks iets voor jou!
10 dagen, verspreid over het jaar
elke keer met een ander accent.
Je kan je inschrijven voor de hele reeks of een dag kiezen.
Voorkennis is absoluut niet nodig.

De lessen worden gegeven door Katrijn van den Eeckhout en Natalie Schrauwen.
Natalie is natuurkok, schrijver en docent gebeten door wilde smaken, de geur van mos, experimenteren tot de gensters er van afvliegen en koken met houtvuur. Haar focus ligt op soorten herkennen, in smakenfamilies opdelen en je wilde planten kunnen integreren in spannende recepten.
Katrijn is halftijds begeleider in ‘t Speelscholeke, in bijberoep is ze herboriste en gepassioneerd door koken en dat liefst met wilde planten. Haar accent ligt op het eigen maken van eenvoudige recepten om wilde planten terug een plek te geven in ons dagelijks leven.
Het plezier om te leren kennen en kunnen gebruiken wat de natuur ons brengt en dat op het ritme van de seizoenen is haar drijfveer.

volgende lessen:

16/9 katrijn
ZADEN EN BESSEN
De zomer loopt op zijn einde…. We genieten van wat die nazomer ons brengt en bereiden ons voor op de herfst en winter. Zaden en bessen kunnen nu volop geoogst en verwerkt worden. Ontdek welke recepten je kunnen vorbereiden op de winter.
Maak je eigen crème met je zelfgemaakte bloemenolie.

21/10 natalie
PADDENSTOELEN, HUMMUS en SCHORS
Weer of geen weer, we gaan het bos in om paddenstoelen te jagen, en nemen daarbij ook wat noten, hummus en schors mee. We bakken onze vangst en maken een bouillon met de volle smaak van bosgeur.

telkens van 10h tot 15h
45€ per les van 5 h
inschrijven via info[at]lesodetteskookt.be

WORKSHOP FERMENTEREN
Dille & Kamille Antwerpen – Leuven – Bxl
Donderdag 13/09 Dille & Kamille Antwerpen 16h-18h
Donderdag 20/09 Dille & Kamille Leuven 16h-18h
Donderdag 27/09 Dille & Kamille Brussel Jean Stas 16h-18h

Fermenteren.
Het schijnt dat dat gezond is. En supersimpel.
Je hoort het overal en iedereen zou het moeten kunnen.
Maar hoe maak je fermented goodness? En hoe moet dat eigenlijk proeven?
Deze avond proeven we verschillende klare fermenten
en gaan we vooral zelf ook aan de slag en bereiden zelf 3 fermenten om mee naar huis te nemen.

inschrijven via Dille & Kamille

BEURS I Do I Do
Zuiderpershuis Antwerpen

zondag 7 oktober

Heb je plannen – of dromen – voor een onvergetelijk pinterestwaardig huwelijk dit of volgend jaar?
Kom dan inspiratie shoppen op dé trouwbeurs voor yespeople.
LesOdettes bespreekt graag de tafel voor je bruiloft.

WORKSHOP Fermenteren
CC Nova – Antwerpen Kiel

dinsdag 9 oktober 10h-12h
dinsdag 9 oktober 19h30-21h30

inschrijven via cc Nova

DINER / EVENT
De Gasten van Veerle

10, 11 en 12/10

Veerle Dobbelaere stelt haar armen en deuren open en verwelkomt je bij haar thuis als gast. Een plek die inspireert, een omgeving waar je op niemand indruk hoeft te maken. In het gezelschap van een kleine groep boeiende mensen krijg je niet enkel voedsel voor lichaam, maar ook voor geest voorgeschoteld.

De gasten van Veerle is een intens totaalconcept dat alle zinnen prikkelt. Ons lichaam maakt ons niet enkel bewust van wat smaakt naar meer, maar ook van wat we écht belangrijk vinden. Als gast van Veerle neem je een ogenblik de tijd om stil te zitten, letterlijk maar ook figuurlijk.
Daarnaast nodigt Veerle een eigenzinnige foodie uit die hoogstpersoonlijk zorgt voor culinaire verwennerij. Schuif mee aan tafel en verwacht je aan pure smaken en boeiende, inspirerende gerechten – en dat in een oogstrelende table setting met details die aandacht verdienen.

LesOdettes is die eigenzinnige foodie in oktober.
Meer info, inschrijvingen en meer data op De Gasten Van Veerle.

WORKSHOP Voorraadkast 2.0
GC Brecht – Brecht

18 oktober 19h30

Geen idee wat gedaan met je wildplukvangsten of die bijzondere kruiden die je op je balkon hebt gezet? Nu al winterblues als je denkt aan je basilicum die straks verlept? Tijd voor het bouwen aan een voorraadkast 2.0! Nazomer is het seizoen om je voorraadkast te vullen met al het lekkers dat je tuin, je boer en het bos te bieden hebben. Een confituur van courgette? Een pickle van rode biet, dille en radijs, een chutney van pompoen en selder? Alle oogst en overschotjes verwerk je in een wip tot een kruidige conserve.

WORKSHOP Home Cosmetics
de Stokvis – Balen

19 oktober 19h-22h
Je gepersonaliseerde verzorgingslijn weer helemaal zelf te maken is echt appeltje eitje. Natuurlijke cosmetica zonder schadelijke toevoegingen, en helemaal op maat van jouw huid en naar jouw smaak. Met voornamelijk de inhoud van je keukenkastjes.
Het is niet eens zo moeilijk om er meteen vandaag mee te beginnen.

Hanteer bij het zelf maken zo veel mogelijk de regel: smeer niets op je lijf dat je niet (bijna) zou kunnen opeten.

We overlopen wat principes, en maken onder andere een suikerscrub met roos, dagcrème, massageblok, gelaatszeep en -tonic, een stuk of drie skin smoothies en tandpasta.

Je neemt een receptenboekje en wat je maakt mee naar huis.
Men neme mee: confituurpotjes.

Deze workshop kost 45€ pp. Inschrijven kan door te mailen naar sandra@destokvis.be.

WORKSHOP Fermenteren
de Stokvis – Balen
25 oktober 19h-22h

Fermenteren.
Het schijnt dat dat gezond is. En poepsimpel.
Je hoort het overal en iedereen zou het moeten kunnen.
Maar je vind die levende wilde gefermenteerde producten zo goed als nergens.

Hoe maak je fermented goodness? En hoe moet dat eigenlijk proeven?
Hoe weet je of je fermentje echt bulkt van de gezonde beestjes, of je het maar beter laat staan?
En: hoe krijg je het verkocht aan picky eaters?

Deze avond proeven we verschillende klare fermenten
en gaan we vooral zelf ook aan de slag en bereiden zelf 4 fermenten waaronder al vast
zuurkool of kimchi en bietjes met dille.

Je neemt aan het einde van de avond een boekje met recepten en vier te verzorgen fermenten mee naar huis.Deze workshop kost 45€ pp. Inschrijven kan door te mailen naar sandra@destokvis.be.

DINER / EVENT
Us by Night

22, 23 en 24/11

three day design and creativity festival, curated for the hungry.
Les Odettes staat op de nightmarket met bio, healthy and heartwarming street food.

WORKSHOP Maak je eigen luxe keukencadeau
12/12 de Stokvis – Balen 19h-22h
13/12 GC Brecht – Brecht 19h-22h

Geen fancy gekochte dure presentjes onder jouw boom dit jaar. Met homemade ouderwetse keukenkastjesluxe in bokalen scoor je helemaal.
Wat dacht je van een zelfgetrokken gin gekruid met basilicum en jeneverbes, of jenever met dille en roze peper voor bij de zalm.
Geef je favo kruidenblends cadeau aan vrienden en familie: dukkah met amandel, za’atar, gerookt zout, dragon-en-mosterdazijn en paddenstoelenolie. Of maak een mengeling voor een verrassend florale of net robuuste thee. Fermento’s kunnen zich wagen aan melkzuurgepekelde radijzen, bieten en roze kolen met kruiden. En voor de bomma is er nog de rumtopf met seizoensfruit.