Events

LesOdettes is hier te vinden:

EVENT
DIS – TROIS COULEURS FEU
donderdag 15 juni van 19h tot 23h
en vrijdag 16 juni van 19h tot 23h

kleinschalig experimenteel diner voor maximum 30 personen aan één tafel

waarin het eten van Natalie Schrauwen [LesOdettes], cocktails van Oskar Ghesquière [Barbossa] en keramiek van Koen Ghesquière [GHESQ] zoeken naar een gemeenschappelijke playground.
verschillende gangen van foods en drinks die elkaar tegenspreken of versterken

deze keer onderzoeken we
spelen met vuur
bloemen en zomergroen
kleurcombinaties
een stoerdere keuken
fris versus gerookt

kom je mee testen?

70€, all drinks included

detailmenu volgt later

inschrijven kan via info[@]lesodetteskookt.be

WILD VOEDSEL

wandelingen- en lessenreeks Wild Voedsel neemt je mee om in en rond Antwerpen je maaltijd bij elkaar te sprokkelen.
lessen door Katrijn van den Eeckhout en Natalie Schrauwen

Ben je graag buiten?
Spreken de woorden plukken, proeven, ruiken, verzamelen, pletten, mengen, roken, koken, raspen, zeven, experimenteren je aan?
Wil je meer leren over wilde planten? En waar je die kan plukken?
Wil je ontdekken wat en hoe je die wilde planten kan bereiden en bewaren?

Dan is deze lessenreeks iets voor jou!
10 zondagen, verspreid over het jaar, elke zondag met een ander accent
Je kan je inschrijven voor de hele reeks of een dag kiezen.

Stap voor stap kom je te weten waarom het zo goed is om wilde planten terug op ons bord te krijgen.
Voorkennis is absoluut niet nodig.

data
• 28/5/17
Natalie
Blad- en kleipapillot, fermenteren
jihaaa! zondag een zonnig dagje voor de wildpluk!
er is nog plek!
we gaan langs veld en beemd in de voorkomen uitbundig lentegroen plukken en steken daarna een vuurtje aan.
we maken onder andere blad- en kleipapillotes,
kruidenblends met wildpluk,
een schone pesto,
azijn van sparrentoppen,
maken een schoon fermentje,
en grillen dat het een lieve lust is
en we eten alles dat we maken op uiteraard.
men neme mee: zonnemelk, mes, een klakske, plank en vrienden.

• 18/6/17
Katrijn
bloemen kleuren je bord
• 23/7/17
Natalie
hooi en drogen
• 27/8/17
Katrijn
bessen en zaden
• 24/9/17
Natalie
fruit, chutneys en pekels

telkens van 10h tot 15h
45€ per les van 5 h met maaltijd
inschrijven via info[at]lesodetteskookt.be

WORKSHOP – Fermentation Class 2 – The sequel

Fermenteren.
Het schijnt dat dat gezond is. En poepsimpel.
Je hoort het overal en iedereen zou het moeten kunnen.
Maar je vind die levende wilde gefermenteerde producten zo goed als nergens.

Hoe maak je fermented goodness? En hoe moet dat eigenlijk proeven?
Hoe weet je of je fermentje echt bulkt van de gezonde beestjes, of je het maar beter laat staan?
En: hoe krijg je het verkocht aan picky eaters?

tijd voor een sequel met nieuwe procedés en gerechten!

Deze avond proeven we verschillende klare fermenten
en gaan we vooral zelf ook aan de slag
en bespreken/bereiden
twee manieren om zuurdesem te maken (fast en slow)
een sprankelende limo van bessen
de starter voor mede met een smaak naar goesting
een gefermenteerde chutney
kvass met biet, appelsien en gember
gemberbier
fruitshrubb
starter voor Indisch dohkladeeg

Wij voorzien alle ingrediënten.
Jij neemt aan het einde van de avond een boekje met recepten en te verzorgen fermenten mee naar huis.

Les
2/6 van 19h tot 22h
of 4/6 van 13h-16h

inschrijven door te mailen naar info[at]lesodetteskookt.be
25€

men neme mee: een plank, mes, schilmes, schort en 4 schone glazen bokaals.