COSTAUD kampen

COSTAUD quoi?

Koen van GHESQ en Natalie van LesOdettes bouwen samen aan een plek voor ontwikkeling – Costaud.
De oude boerderij ligt in een microdorp in de Côte d’Or, midden in stilte en natuur.

Costaud moet een accelarator worden voor niet-klantgedreven werk, voor experiment en ontwikkeling.
Het wordt de uitvalsbasis voor wildpluklessen, houtvuurkoken, houtgestookt keramiek, proeverijen in de buurt, het goeie leven, en samenwerkingen met mensen waar we wild van lopen.

Costaud: sterk, stoer, stevig, potig, solide, robuust. FR. C’est costaud – NL. Dat is goed spul. Deze potige, ruwe en fysieke manier van werken is wat GHESQ en LesOdettes delen, graag ook met jou.

nieuwe data voor zomer 2021! (onder voorbehoud van de geldende maatregelen in België en Frankrijk)

WILDPLUKKAMP COSTAUD

van woensdag 11/8/21 14h tot zondag 15/8/21 14h
 
Altijd al meer wil weten over eetbare wilde planten, leven in de natuur en koken op houtvuur?
Ga op vierdaagse met kruidenwizzard Natalie van ELDER en BRON kombucha om er alles over te leren op de Franse plek COSTAUD.
In de ochtend als het nog niet te warm is ga je op wandeling om alle planten uit te buurt te leren kennen, en wat te oogsten om mee te verwerken.
In de namiddag kan je in de keuken aan de slag – met begeleiding of lekker op jezelf – rond verschillende recepten en technieken.
Of je kan gaan zwemmen in de rivier, gaan fietsen of (rommel)markten bezoeken in de buurt, petanquen, boogschieten of iets klaarmaken op het vuur.
 
Omdat het tempo van dit kamp aanpasbaar is aan je eigen noden, is het ook geschikt voor gezinnen.
Maar ook volwassenen met een grote kennishonger komen aan hun trekken door individuele opdrachten en 1-op-1 tutoring
 
prijs kamperen met eigen tent:
volwassenen 600€
kinderen 550€
prijs slapen in onze kamers:
volwassenen 650€
kinderen 500 €

COSTAUDkamp 

2-9/8/2021

Costaudkamp
Is de basis van keramiek, wildpluk, houtvuurkoken en fermentatie onder de knie krijgen
Is een week kennis opbouwen en weer afleren, om te gaan naar een intuïtiever soort kennis, handgevoel, speeldrift en zelfvertrouwen om je eigen taal te vinden
Is op een week tijd met onbekenden en echt hechte clan kunnen worden in een intensief traject.
 
Kruidenwizzard Natalie Schrauwen van ELDER en BRONkombucha en keramist Koen Ghesquière van GHESQ en EVERbier zijn je gastheer/vrouw voor een week experimenteren in de bos, veld en keuken en in het pottenbakkersatelier op zoek naar inspiratie en materialen uit de natuur. Zij houden van kruisbestuivingen tussen plantmaterialen, klei, vuur, koken en een levensstijl die geënt is op wat er voorhande is.
 
In onze boerderij in een rustig dorpje kan je je een week onderdompelen in kennis en ervaring over keramiek, fermentatietechnieken, koken met houtvuur, kennis van wilde planten.
 
Je leert de basisprincipes van wildplukken, fermentatie en koken op houtvuur. We gaan in het bos op zoek naar eetbare planten en experimenteren met nieuwe en oude manieren om die klaar te maken. Een vuurgestookte papillot in klei die je openbreekt met een hamer, een brood gebakken in de antieke broodoven, een salade met bosgroen, zelfgerookte producten, voedsel dat de hele dag heeft mogen garen met kolen onder de grond, stoverij in een kleipot, wildgeflavourde spirits.
 
Koen begeleidt je in het atelier als je werkt aan beeldend werk of gebruiksgoed op de draaischijf; je stelt een klei samen, werkt aan je stukken, maakt een eigen asglazuur met materialen die je daarvoor verzamelt, en stookt de houtoven mee op. Klei is plastisch en volgzaam: het zijn wij, de makers, die er een vorm aan geven. En oordeel over die vorm ligt aan de basis van onze cultuur. Kunnen we iets ‘onvolkomens’ omarmen? Kunnen we in onregelmatigheden en vergane dingen nog schoonheid zien? Wat als we gebreken niet maskeren maar net markeren en eren?
 
Het ruwe en artisanale van werken met je handen, kennis en intuïtief in de omgeving van de natuur laten we doorwerken met hoe we de week doorbrengen en wat er op ons bord komt.
Op het einde van de week houden we een uitgebreid feestmaal waar alles wat je hebt geleerd samenkomt in een onvergetelijk feestmaal.
 
Maak je klaar voor een week eenvoudig, puur, geconcentreerd en ruwer leven midden in de natuur.
 
De zomerkampen gaan door in onze eigen plek COSTAUD. Deze oude boerderij is nog volop in renovatie en opbouw.
Costaud ligt in het kleine dorpje Villiers-les-Moines (Channay), in het noorden van de Bourgogne, tegen de Champagne. Er is tijd om met auto of fiets op zoek te gaan naar streekproducten uit de regio, vuurtjes te stoken, met de boog schieten, een boek te lezen in de zon of te gaan zwemmen in de rivier.
 
– min 8 – max 16 personen
 
PRESALES tot 15 mei
– 950€ pp als je je eigen tent en kampeermateriaal meeneemt
– 1050€ pp als je in onze buitenkamers slaapt (lege hooizolders) (voor 2 tot 6 personen)
 
PRIJZEN na 15 mei
– 1050€ pp als je je eigen tent en kampeermateriaal meeneemt
– 1150€ pp als je in onze buitenkamers slaapt (lege hooizolders) (voor 2 tot 6 personen)
 
bij deze laatste formule voorzien wij de bedden en beddengoed.
prijzen zijn inclusief alle lessen, eten en drank bij de maaltijden
prijzen zijn exclusief reis naar Costaud en optionele uitstapjes
 
Oh ja, we loooove basic. We hebben heerlijke verwarmde buitendouches, overal verborgen zit- en loungeplekjes om het huis en in het veld, compost-wc’s, een eigen moestuin en een favoriete zwemplek in de rivier. Maar een viersterrenhotel willen we niet worden. Wel die inspirerende plek die zijn charme heeft kunnen bewaren.
 
DAGINDELING
Maandag
Aankomst tussen 15h-18h
apero en eten 19h-21h
overlopen van de week en kampvuur 21h-22h
Dinsdag
8h30-9h15 ontbijt
9h30-12h30 fermentatieklas en wildplukbasics
12h30-14h lunch
14h-16h keramiek groep 1
16-18h keramiek groep 2
19h-21h diner
Woensdag
8h30-9h15 ontbijt
9h30-12h30 wildplukken
12h30-14h lunch
14h-16h keramiek groep 1
16-18h keramiek groep 2
19h-21h diner
Donderdag
8h30-9h15 ontbijt
9h30-12h30 wildplukklas
12h30-14h lunch
14h-16h rommelmarkt of zwemmen
16-18h keramiek handgemaakt
19h-21h zuurdesempizza’s maken in de houtoven
Vrijdag
8h30-9h15 ontbijt
9h30-12h30 fermentatieklas
12h30-14h lunch
14h-16h keramiek groep 1
16-18h keramiek groep 2
19h-21h diner
20h-23h glazuren!
Zaterdag
8h30-9h15 ontbijt
9h30-12h30 klas houtvuurkoken, roken, alcohol en distilleren
12h30-14h lunch
houtvuurstook met Koen
19h-20h diner aan het atelier
Zondag
voorbereiding van het feest
koken, decor en styling van het feest met Natalie
20h iedereen klaar in outdoorgala-tenue voor het mooiste feestje ever
Maandag
vertrek tegen 12h
 
Meer info en inschrijvingen via mail:
natalie@elder-lab.com
alle Costaudfoto’s zijn van ©Kathleen Willaert / Lucid